Hoeve met in de hoevegebouwen ingebouwde Duitse schuilplaats

Achterin gelegen hoeve met in de hoevegebouwen ingebouwde Duitse betonnen schuilplaats. Deze betonnen constructie maakte deel uit van de "Bultehoek-Riegel", die haaks op de "Brabantlinie" of de eerste Duitse linie langs de Iepersteenweg stond. Mogelijks diende ze voor het versturen van lichtsignalen naar de nabij gelegerde troepen. Bovengrondse betonconstructie (verloren bekisting) onder plat dak met aan de oostzijde twee deuropeningen uitgevend op één grote ruimte en tussenin één vrij grote rechthoekige muuropening die naar binnen toe schuin naar beneden loopt en wellicht gebruikt werd voor het versturen van lichtsignalen.

• Inventarisatie van Relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek" en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).

Auteurs:  Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn