Wederopbouwhoeve

Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve uit de jaren 1920. Als hoevesite reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) als "Ferme Vanwonterghem".

Roodbakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken U-vormig rondom onverhard erf opgesteld. Ten westen, naar de straat georiënteerd boerenhuis van vijf traveeën en één opkamertravee. Ten oosten en ten zuiden, resp. verbouwd wagenhuis- en stalvolume. Typische wederopbouwkenmerken, zie zijgevels als tuitgevels met aandaken, rechthoekige muuropeningen gevat in korfboognissen met bewaard houtwerk (beluikte houten kruiskozijnen met kleine roedeverdeling).

Auteurs:  Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn