Duitse betonconstructie van de Eerste Wereldoorlog

Grote Duitse betonconstructie van de Eerste Wereldoorlog. Gesitueerd in een veld ten noorden van de Kortewagenstraat, vermoedelijk oorspronkelijk ingebouwd in een bestaand gebouw, zie het grillige oppervlak van de muren. Wellicht mitrailleurspost, deed mogelijk ook dienst als commandopost of onderkomen voor de bemanning.

Betonconstructie met onregelmatig grondplan en ingewikkelde structuur. De zuidoostelijke muren zijn gegoten tegen een houten bekisting, het dak is aan de randen afgeschuind. In het zuidoostelijk deel, twee rechthoekige ruimtes, telkens met een naar binnen toe schuin aflopende raamopening en een plafond verstevigd met ijzeren profielen. Aan de oostzijde van de bunker, richel waaronder verschillende deur- en vensteropeningen. Onregelmatig muuroppervlak, deels gegoten tegen een houten bekisting. In de noordwesthoek, twee grote schietgaten voor mitrailleurs vanuit één ruimte met een mangat in het plafond.

Auteurs:  Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn