Demarcatiepaal nummer 11

Demarcatiepaal nummer 11, onderdeel van het "Onze-Lieve-Vrouwhoekje".

Geprofileerde roze granieten zuil met piramidale opbouw. Bovenaan, gesculpteerde Belgische helm met leeuwenkop als kenteken, omlijst met lauwerkrans. Op de zuil, reliëf met aan de noordzijde een veldfles en aan de zuidzijde een munitiezak van het Belgische type, respectievelijk opgehangen aan gekruiste koppelriemen. Op de vier hoeken, mills-handgranaat aan palmtak. Diverse opschriften. Vooraan: "DIXMUDE", "ICI FUT ARRETE L'ENVAHISSEUR 1918", "TOURING-CLUB DE BELGIQUE" en "DON DE LA PROVINCE DE NAMUR". "HERE THE INVADER WAS BROUGHT TO A STANDSTILL" en "HIER WERD DE OVERWELDIGER TOT STAAN GEBRACHT", respectievelijk aan zuid- en noorzijde.

Auteurs:  Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn