Gedenkzuil voor het 5de regiment lansiers

Tekst van Gedenkzuil voor het 5de regiment lansiers (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78536)

Gedenkzuil voor het 5de regiment lansiers, onderdeel van het "Onze-Lieve-Vrouwhoekje".

Obeliskvormige gedenkzuil op vierkante hoge sokkel in blauwe hardsteen. Op de voorzijde: reliëf met het kenteken van de vuurkruisers tussen twee gekruiste lansen met driekleurige vaantjes en de opschriften: "1914-1918", "5E REGIMENT LANCIERS" en op de achterzijde bladerkrans met lint vastgeknoopt. Opschriften op sokkel: "REIGERSVLIET 6 & 18.3.1918", "SALUS PATRIAE SUPREMA LEX" (vooraan); "HAELEN 12.8.1914" (rechts) en "ANTWERPEN ANVERS SEPT-OCT-1914" (links). Opschriften uitgevoerd in zwarte letters in vlakreliëf. Gesigneerd "TACKOEN, DIKSMUIDE, STEENKAPPER".

Auteurs:  Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn