Schuilplaats en onderkomen voor manschappen

Tekst van Belgische militaire post met inscripties (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78404)

Op het erf van nummer 13 ligt een betonnen militaire post, ter hoogte van de Belgische tweede verdedigingslinie, in 1918 gebouwd door de 9de Batterie onder leiding van luitenant Taymans, zie bewaarde inscripties. De militaire constructie is recent overbouwd door een loods van de verbouwde hoeve. Op de in de jaren 1920 heropgebouwde hoeve zou zich tijdens de Eerste Wereldoorlog een officierenkwartier bevonden hebben, andere betonnen constructies van de oorlog zijn afgebroken.

Halfondergrondse constructie van baksteen en beton. In de westzijde, twee dichtgemetselde deuropeningen, naar verluidt naar twee gangen die haaks zouden staan op een derde gang.

Inscripties: "ANNO MLCCCCXVIII/ 9e BATTERIE/ LIEUTENANT TAYMANS". Overige inscripties onleesbaar, binnenin zouden er nog meer inscripties zijn.

Auteurs:  Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn