Duitse commandopost van de Eerste Wereldoorlog

Duitse commandopost van de Eerste Wereldoorlog, zo'n 500 meter achter de zogenaamde "Artillerie-Schutz-Stellung" gelegen. Deze Duitse artilleriestelling lag ongeveer in het midden tussen de eerste en tweede Duitse verdedigingslinie en liep van Schore (Middelkerke) tot in Beerst.
Bovengrondse, gewapende betonnen constructie (I-profielen en verloren bekisting) op rechthoekige plattegrond onder plat dak van 1,5 meter dikte met afgeronde hoeken. Gesloten constructie met één rechthoekige deuropening en een dichtgemetste muuropening aan de oostzijde en twee dito deuropeningen en drie vensteropeningen aan de noordzijde. Binnenin ingedeeld in drie ongelijke rechthoekige ruimtes.

Auteurs:  Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn