Belgische militaire begraafplaats

Tekst van Belgische militaire begraafplaats Keiem (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78289)

Belgische militaire begraafplaats. Militaire begraafplaats na de Eerste Wereldoorlog aangelegd en in 1925 ingehuldigd. Toegang op de westelijke hoek via een nieuwe metalen poort gevat tussen arduinen pijlers met bronzen platen met het opschrift "CIMITIÈRE MILITAIRE DE KEYEM" en "MILITAIR KERKHOF VAN KEYEM". Langs weerszijden geflankeerd door eenvoudig metalen hek met hogere arduinen pijlers met de data "1914" en "1918".
Ruitvormige aanleg, waarbij de 590 graven met Belgische arduinen grafstenen in dubbele rijen rondom een centrale groenpartij zijn gerangschikt. De bewaarde arduinen en bakstenen pijlers met arduinen dekstenen herinneren nog aan de oorspronkelijke afsluiting van de begraafplaats.

• Provinciale Bibliotheek Tolhuis, fototheek.

Auteurs:  Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn