Reeks burgerhuizen

Tekst van Geheel van vijf gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7765)

Reeks enkelhuizen van 1908 naar ontwerp van L. Hamaide, telkens drie traveeƫn en drie bouwlagen onder plat dak. Natuurstenen lijstgevels met rechthoekige muuropeningen en sobere decoratie. Identieke nummers 26 en 32, 28 en 30, laatstgenoemde in spiegelbeeld met sobere lijndecoratie en typische art-nouveaumuuropeningen.

• VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede, onuitgegeven licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 72.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita