Twee burgerhuizen in neo-Lodewijk XVI-stijl

Tekst van Architectenwoning François Van Rompaey en burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7751)

Enkelhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (nummer 42) en zadeldak (nummer 44), naar ontwerp van F. Van Rompaey (zie inscriptie), in neo-Lodewijk XVI-stijl, van circa 1910. Natuurstenen lijstgevels met markante erkers, houten kroonlijsten met tandlijst op klossen of voluutjes.

Nummer 42 met rondboogvensters op eerste en derde bouwlaag; bel-etage met rechthoekige vensters tussen aflijnende deelzuilen. Geprofileerde rondboogdeur onder rond bovenlicht, glazen deur met smeedijzer.

Nummer 44 met gebogen, smeedijzeren balkonleuning op derde bouwlaag met licht getoogde vensters, voorts rechthoekige muuropeningen. Rechthoekige deur onder rond bovenlicht.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita