Eenheidsbebouwing in eclectische stijl (14-18)

Eenheidsbebouwing in eclectische stijl met centraal enkelhuis gedateerd "1892" en flankerende, identieke huisnummers 14 en 18.

Nummer 16. Enkelhuis van twee à één traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met gekoppeld dakvenster onder gebogen fronton, door middel van gevelsteen gedateerd "1892". Baksteenbouw verlevendigd met natuursteen, onder meer voor halfrond balkon en decoratieve elementen. Rondboogvensters en deur op begane grond; rechthoekig balkonvenster geflankeerd door lisenen.

Nummers 14 en 18. Rijhuizen met bepleisterde en beschilderde lijstgevels, links en rechts aansluitend bij nummer 16. Verzorgde gevelversiering met imitatievoegen, balusters en geornamenteerd fries. Rechthoekige vensters, op bovenverdieping onder entablement.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita