Burgerhuis gedateerd Anno 1884

Tekst van Burgerhuis in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7730)

Enkelhuis van drie bouwlagen in eclectische stijl onder mansardedak, naar ontwerp van J.L. Hasse (zie gevelsteen), gedateerd "Anno 1884" voor Bulcke fils.

Bakstenen lijstgevel op arduinen sokkel, verlevendigd met beschilderde banden en omlijstingen. Breed rechter geveldeel met imposante erker op zware consoles, bekroond met balustrade tussen gebroken fronton; fries met schijfmotieven.

Rechthoekige vensters. Rondboogdeur in zware beschilderde omlijsting met wortelmotieven en voluten, rond bovenlicht.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita