herenhuis

Alleenstaand herenhuis, gebouwd in 1908 en gelegen in een tuin.

Bakstenen gebouw van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak, de voorgevel voorzien van een risaliet met puntgevelbekroning in de eerste travee en een twee verdiepingen hoge erker in de derde travee, de rechterzijgevel voorzien van een gelijkaardige erker. Verhoogde begane grond met onderkeldering en hoge breukstenen plint. Panelen met gecementeerde ornamenten. Muuropeningen van verschillende vorm; I-balken metrozetten voor de lateien van de erker met vernieuwde ramen; centraal rondboogportaal.

Bron: SCHLUSMANS F. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Bilzen - Maasmechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda