Eclectisch pand

Tekst van Kantoor en pakhuis van de Société Badoise (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7717)

Enkelhuis met gemengde functies van vier traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (kunstleien) met dakkapellen. Eclectische stijl met neorenaissance-inslag, te dateren in het laatste kwart van de 19de eeuw. Horizontaliserende sokkel, speklagen, kordons en beëindigend entablement met gelede architraaf, fries met ruitvormige baksteenpanelen en houten kroonlijst op klossen. Verticaal accent door risalietvormende poorttravee met hoger opgaande halsgevel; decoratieve tegelpanelen. Boogvormige muuropeningen in omlijsting met geprofileerde dagkanten en ontlastingsboog met diamantkopsleutel; op de bel-etage palmetmotief in de boogvelden.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita