Katoennatie

Gebouwen van Katoennatie op hoek met Van de Wervestraat, aanvankelijk twee vleugels en open binnenplaats, laatstgenoemde later overbouwd; vleugel aan straatzijde van 1869 (zie datering in sluitsteen deuromlijsting), achterbouw van circa 1885.

Drie + negen traveeƫn en drie bouwlagen onder afgewolfd pannen zadeldak (nok loodrecht op de Van de Wervestraat). Bakstenen lijstgevels afgelijnd door (hoek)lisenen, laatstgenoemde verbonden door eenvoudige fries. Getoogde laadluiken en deur onder waterlijstjes. Sierankers.

• FIERENS J., Antwerpse Stapelhuizen: een balans van 1850 tot 1910, Eindwerk NHIBS, Antwerpen, 1977, 80-81.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita