Meisjesschool 13

Middelbare en hogere technische school voor Handel en administratie, gebouwd als meisjesschool circa 1903-10. Schoolgebouwen gesitueerd rondom rechthoekige binnenplaats. Aan straatzijde: dubbelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak.

Witte bakstenen lijstgevel met op begane grond geblokt parement van natuursteen, aflijnende puilijst. Rechthoekige en rondboogvensters, op tweede bouwlaag in natuurstenen omlijsting onder gestrekte waterlijst, brede rondboogpoort.

Binnenplaats omgeven door vleugels in eclectische stijl met licht getoogde, in ingangsrisalieten gekoppelde, vensters met op lateien en dorpels een art-nouveaumotiefje; rondboogpoorten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita