Eenheidsbebouwing

Tekst van Eclectische eenheidsbebouwing (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7611)

Eenheidsbebouwing van enkelhuizen naar ontwerp van J. Hofman, van 1898. Centrale en hogere nummer 65 geflankeerd door identieke nummers 63 + 67 en 61 + 69. Kenmerkend voor deze huizengroep is het gebruik van diverse venstervormen. Heden aangepaste eenvoudige gecementeerde, ontpleisterde (nummer 69) of bepleisterde lijstgevels. Behoud van gebogen en driehoekige frontonnetjes (nummer 65) en sober stucwerk (nummer 67).

• Archief Berchem, 0.1/5, dossier 8, 18 maart 1898.
  • VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede , onuitgegeven licentiaatsverhandeling R.U.G., 28.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita