Rijhuis

Tekst van Meergezinswoning met horecagelijkvloers (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7588)

Rijhuis uit laatste kwart 19de eeuw van vier traveeƫn en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel met neo-Lodewijk XVI-allures in de bovenbouw; imposante gebogen bel-etage-erkers met bloemen, festoenen, strikken van stuc, vermeerderd met balkon achter uitgewerkte gietijzeren leuning. Aansluitende rechthoekige deurvensters in geriemde omlijsting. Klassieke gevelafsluiting met gelede architraaf, panelenfries met bloemen, tandlijst, klossen, voluutconsoles, kroonlijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita