Flatgebouw

Tekst van Sociaal woonblok van de stad Antwerpen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7586)

Flatgebouw naar ontwerp van E. Van Averbeke, van 1923-24. Bakstenen complex van vijf bouwlagen onder plat dak verlevendigd met vlakke gecementeerde partijen in de bovenbouw en breukstenen plint. Afgeschuinde hoek gemarkeerd door natuurstenen hoekblokken; winkelpui over deze en aansluitende traveeën bekleed met natuursteen. Ingang naar flats telkens met brede luifel en kolossale erker in de bovenbouw, waarin de vensters verspringen ten aanzien van de aanpalende traveeën.

• AERTS W. 1977: Emiel Van Averbeke (1876-1946). Stadshoofdbouwmeester. Zijn bijdrage tot de moderne bouwkunst te Antwerpen, onuitgegeven licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 159.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita