Art nouveau burgerhuizen

Tekst van Geheel van vier burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7585)

Nummers 37-38. Enkelhuizen in art nouveau naar ontwerp van L. Hamaide, van 1909, respectievelijk witte bakstenen en natuurstenen lijstgevel met houten kroonlijst. Verschillende vormgeving der muuropeningen. Merkwaardig balkonvenster, voor nummer 38 met ovaal bovenlicht onder sierlijk gebogen waterlijst. Schrijnwerk uit bouwperiode. Lineair en floraal smeedwerk voor keldervensters en balkonleuningen. Nummer 38 met verweerde mozaïekpanelen in het fries.

• VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede, onuitgegeven licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 72.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita