Neorococo herenhuis

Tekst van Herenhuis in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7565)

Herenhuis in neorococostijl, vier traveeƫn en twee bouwlagen onder mansardedak (kunstleien), naar ontwerp van architect Florent Humblet uit 1909. Opdrachtgever was de heer Verlent, directeur van de Banque d'Anvers. Enkelhuis met witte natuurstenen lijstgevel. Hoofdverdieping met typische ijzeren leuningen voor vensters en balkon. Markant deurrisaliet met monumentale rondboogpoort, licht gebogen bovenvenster met gesculpteerde borstwering en imposante dakkapel met oeil-de-boeuf in omlijsting van festoenen, guirlandes en flankerende topstukken met siervaas. De aansluitende mansardevensters, deels verborgen achter balustrade.

• GOEYVAERTS, J. & DE RIDDER, G. [1910]: Jubelalbum van den Kring voor Bouwkunde 1900-1910, Antwerpen, 66.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita