Zes stadswoningen

Nummers 24, 33-39, 54. Tot het eerste kwart van de 20ste eeuw opklimmende over het algemeen halfvrijstaande enkel- en dubbelhuizen van twee of drie traveeën en één of twee bouwlagen onder een zadel- of pseudo-mansardedak (nok parallel aan de straat, pannen of kunstleien).

Bakstenen lijstgevels op een gecementeerde plint verlevendigd met muurbanden en booglijsten in contrasterend metselwerk. Nummers 33 tot 39 met ankers; nummers 37-39 met fries van cementtegels. Nummers 24 en 37-39 met muizentand en houten kroonlijst op modillons. Segmentbogige muuropeningen op arduinen lekdrempels. Nummers 33-35, 39 en 54 met origineel houtwerk, onder meer een fraaie houten paneeldeur met glas en ijzerwerk op nummer 54. Nummer 24 met houten winkelpui; Nummers 33 tot 39 met duimen van voormalige luiken en nummer 54 met een smeedijzeren windvaan.

Auteurs:  Plomteux, Greet