Oorlogsmonument

Tekst van Oorlogsmonument (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75350)

Oorlogsmonument, gelegen tegen de oostelijke tuinmuur van de pastorie. Het geheel bestaat uit een muur van arduinen blokken met hoger centraal gedeelte voorzien van drie reliƫfs: een eerste tafereel met soldaten, in het midden een engel met zwaard, en een derde tafereel met een gezin(?); links en rechts geflankeerd door lagere muren met opschriften, links "AAN ONZE HELDEN EN SLACHTOFFERS 1914-1918", rechts "AAN ONZE HELDEN EN SLACHTOFFERS 1940-1945". In 1981 werden de inscripties aangevuld met twee granieten platen waarop de namen van de gesneuvelde soldaten.

  • Gemeentearchief Grimbergen, Strombeek-Bever: doos 161.

Bron: VAN DAMME M. met medewerking van DEBACKER I. & BOEKSTAL P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Van Damme, Marjolijn
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Oorlogsmonument [online], https://id.erfgoed.net/teksten/75350 (geraadpleegd op ).