Neotraditioneel burgerhuis

Tekst van Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7515)

Enkelhuis van drie bouwlagen onder leien zadeldak met vorstkam, in neotraditionele stijl, uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Monumentale dakkapel opgevat als neorenaissancistische halsgevel met entablementen, zuilen, frontons, obelisken en sierbollen. Lijstgevel van bak- en natuursteen met speklagen, kordons, diamantkoppen en panelen op hoge sokkel van arduin. Aangepaste rechthoekige vensters, op de bel-etage met breed balkon op geblokte consoles. Rechthoekige deur met latei en segmentbogig fronton op dubbele consoles. Inmiddels gesloopt.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita