Ensemble met architectenwoning Jos. Goeyvaerts'

Tekst van Burgerhuis en architectenwoning Joseph Goeyvaerts (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7509)

Rijhuizen van twee tot drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak met dakkapellen; eclectische stijl met egyptiserende art-nouveau-inslag, naar ontwerp van J. Goeyvaerts, van 1912. Witte bakstenen lijstgevels met toepassing van natuursteen en graffitopanelen.

Nummer 51: venstertraveeën met gebogen smeedijzeren bel-etagebalkon in art nouveau en dito natuurstenen topstukken links en rechts van afgeschuinde kroonlijst.

Nummers 53-55: begane grond met parement van natuursteen met sculptuur van gevleugelde hoofden op de penanten; risalietvormende deurtravee met fraaie driezijdige erker en balkonnetje; aansluitend dakvenster in natuurstenen omlijsting met typische versiering. Rechthoekige vensters, op de begane grond met sierlijke smeedijzeren hekken, op de bel-etage met brede natuurstenen lateien in strakke art nouveau. Brede fries met graffitopanelen, waarin vervaagde egyptiserende motieven. Twee naast elkaar geplaatste smalle rondboogdeuren met origineel schrijnwerk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita