Neoclassicistisch herenhuis

Herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met mezzanino, in neoclassicistische stijl van derde kwart 19de eeuw. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel; middenrisaliet van drie traveeën gemarkeerd door breed balkon op gekoppelde voluutconsoles en driezijdige frontons boven de aansluitende deurvensters. Voorts rechthoekige muuropeningen in geriemde omlijsting met sleutel en festoenen, in de mezzanino alternerend met langgerekte consoles en paneel met rozet onder houten kroonlijst op klossen en tandlijst. Begane grond met recente, hoge rechthoekige winkelramen; deuren in de zijtravee.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita