Toegangsdreef tot het kasteel Forreist

Tekst van Toegangsdreef tot het kasteel Forreist en boswachterswoning (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/74806)

Voormalige toegangsdreef tot het kasteel Forreist. Op de kaart van Ferraris (1770-1778) aangeduid als toegangsdreef tot het kasteel. Dreef in het begin voorzien van twee lage ronde pilasters, oorspronkelijk voorzien van bekronende vazen. Dieper gelegen voormalige boswachterswoning. Dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Roodbakstenen lijstgevel centraal doorbroken door een dakvenster voorzien van een ruitvormige vensteropening en bekronende makelaar. Gekartelde afbording. De gevel wordt horizontaal geritmeerd door banden van donkere baksteen. Hetzelfde baksteengebruik voor de strekken van de rondboogvormige muuropeningen. Bewaarde schuiframen met radvormig bovenlicht, luiken en kantelend ruitvormig venster.

Auteurs:  Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia