Rijkslagere School

Twee haakse gebouwen gelegen in de hoek met de Biest, ter plaatse van de achterbouw van het voormalige klooster van de Onze-Lieve-Vrouwebroeders.

Neoclassicistische hoofdvleugel en haakse zijvleugel van respectievelijk acht en zes traveeën en twee bouwlagen onder aaneengesloten zadeldaken (leien), uit de 19de eeuw. Bepleisterde en lichtgroen geschilderde lijstgevels op arduinen plint voorzien van rechthoekige vensters. Hoofdvleugel, dubbelhuistype, gemarkeerd door poortrisaliet van drie traveeën met geblokte benedenverdieping en bekronend driehoekig fronton. Rechthoekige poort in een arduinen omlijsting. Zijvleugel, enkelhuistype, met rechthoekige deur.

Auteurs:  Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde