Neorococo meergezinswoning

Tekst van Meergezinswoning in neorococostijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7463)

Enkelhuis van twee traveeƫn en vier bouwlagen onder mansardedak, neorococostijl naar ontwerp van J.(?) Sel, uit eerste kwart 20ste eeuw. Natuurstenen parement; op gelijkvloerse verdieping banden met bossagewerk, op bovenverdiepingen doorlopende verdiepte gevelvlakken en gebogen erker met bekronende smeedijzeren balkonleuning rechts, gevelbekroning door halsgevel met flankerende voluten en gebogen waterlijst met rocaillemotief. Rechthoekige vensters in arduinen omlijsting met rocaillesleutel en ijzeren leuninkjes. Brede spiegelboogdeur.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita