Tekst van Burgerhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7456)

Enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen in sobere art nouveau, samen met nummer 38 naar ontwerp van E. Thielens, van 1901. Bakstenen lijstgevel met natuurstenen banden en geornamenteerde fries onder kroonlijst op gegroefde consoles. Opvallend gebruik van smeedijzer voor balkon, keldervensters en venster op begane grond. Diverse muuropeningen: rechthoekig venster onder ijzeren I-balk op begane grond, rechthoekige vensters met geknikte bovenhoeken onder graffitopaneel op tweede verdieping en rondboogvensters onder omlopende waterlijst op bovenverdieping. Rechthoekige deur onder dito bovenlicht, fraaie houten deur.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwaanvragen D2, 1901, Modern Archief 20.360, dossier 426.
  • VANHOVE B., De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede , onuitgegeven licentiaatsverhandeling R.U.G., 1978, p. 75.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita