Stadswoning

Rijhuis, heden van het enkelhuistype, van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Traditioneel bak- en zandstenen gebouw met grondige wijzigingen voornamelijk uit de 19de eeuw.

Lijstgevel op een similiplint met afleesbare oorspronkelijke ordonnantie na het wegnemen van de 19de-eeuwse bepleistering: speklagen ter hoogte van de dorpels, accoladevormig ontlastingssysteem van de voormalige kruiskozijnen op de begane grond. Heden aangepaste en verlaagde vensters met herstoken zandstenen neggen op de begane grond en nieuwe omlijsting op de bovenverdieping; arduinen lekdrempels. Rechthoekige deur in een bepleisterde omlijsting. Zware 19de-eeuwse kroonlijst op klossen. Haaks tegen achtergevel: bakstenen gebouw onder afgesnuit zadeldak met zijgevel voorzien van zandstenen steigergaten en hoekblokken en beraapte achtergevel.

Auteurs:  Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde