Tekst van Burgerhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7453)

Enkelhuis van drie bouwlagen in art nouveau naar ontwerp van E. Thielens mogelijk met medewerking van E. Van Averbeke, van 1898. Bak- en natuurstenen lijstgevel op sokkel van breuksteen. Opvallend smeedijzerwerk voor keldervensters, groot rondboogvenster (begane grond) en balkonleuning (tweede verdieping), aflijnende fries met mozaïek; voorts sobere decoratie op aanzetstenen en lateien. Rondboog- en rechthoekige vensters. Rechthoekige deur en dito bovenlicht. Vernieuwde kroonlijst.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1898, Modern Archief 20.334, dossier 1023.
  • AERTS W., Emiel Van Averbeke (1876-1946). Stadshoofdbouwmeester. Zijn bijdrage tot de moderne bouwkunst te Antwerpen , onuitgegeven licentiaatsverhandeling R.U.G., 1977, p. 12.
  • VANHOVE B., De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede , onuitgegeven licentiaatsverhandeling R.U.G., 1978, p. 75.
  • VELDEMAN M., Art Nouveau-architectuur in Groot-Antwerpen<:em>, in Gazet van Antwerpen, 12 september 1986, p. 26.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita