Romp van de Clementsmolen

Achterin nummer 39 gelegen. Bewaarde bakstenen molenromp van de zogenaamde "Clementsmolen" een gewitte stenen korenwindmolen, type bergmolen, gebouwd in 1902 door Clement D'Hondt. In 1907 reeds toevoeging van een mechanische maalderij, in 1928 met nieuw molenaarshuis ernaast (Pluimke nummer 13). Beschadigd door storm en oorlogsgeweld in 1940, sinds 1948 nog enkel elektrische maalderij op de begane grond. Gevlucht verdwenen in 1952, molenkap verwijderd en romp ingekort in 1955 en afgedekt door betonplaat. Conische romp met drie niveaus: met rechthoekige deur onder houten latei op de begane grond, getoogde deur met houten buitentrap en twee vierkante venstertjes bovenaan.

• BAUTERS P. 1985: Eeuwen onder wind en wolken, Windmolens in Oost-Vlaanderen, Gent, 381.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen