Villa

Achterin gelegen villa van 1905 (zie jaarsteen) in ruime tuin afgesloten door ijzeren hekken tussen bakstenen pijlers op laag muurtje. Opgetrokken uit gele en rode baksteen op hoge breukstenen plint, twee bouwlagen onder verspringende overstekende pannen zadeldaken en dakvensters; deels nieuwe kroonlijsten. Opmerkelijke veelzijdige erkers in voor- en zijgevel onder leipannen bedaking. Verdwenen zeshoekig erkertje op afgeschuinde hoektravee. Rondboogvensters onder decoratieve booglijsten; bewaard houtwerk met roedeverdeling en glas in lood voorzetraampjes in art-nouveaustijl. Inkom in zijgevel met arduinen trap onder houten luifel. Vrijstaande garage achteraan.

• GOEMINNE L. - DE BEL R., Kruishoutem In oude prentkaarten 1900-1940, Kruishoutem, s.d., p. 62.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen