Kerkhof

Kerkhof aangelegd achter de kerk op grond geschonken door de familie della Faille, gewijd in 1857. Omhaagd terrein links en rechts van de kerk toegankelijk via fraaie ijzeren hekken van 1862.

Bij rechts ingang, kapel van Onze-Lieve-Vrouw van VII Weëen. Open bakstenen kapel onder zadeldak op houten schoorstukken, uit eerste helft 20ste eeuw. IJzeren hek met opschrift "Ave Maria". Binnenin plaasteren Onze-Lieve-Vrouwebeeld op gemetste sokkel.

Rondom het kerkhof, ommegang met zeven pijlerkapelletjes met beeldengroepen in terracotta, de VII weëen van Maria voorstellend, opgericht in 1863; kapelletjes vernieuwd in 1960 door architect P. Vossaert.

In het midden van het kerkhof, ijzeren kerhofkruis met Christusbeeld, geplaatst in 1866 door pastoor B. De Smet.

Achteraan, Grafkapel van de familie della Faille d'Huysse gebouwd in 1872.

In linker hoek achteraan, Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Bakstenen kapel met gewitte voortuitgevel onder zadeldak. Spitsboogdeuropening afgesloten door ijzeren hek. Blauwgeschilderd interieur met gepolychromeerd beeld van Onze-Lieve-vrouw van Lourdes geflankeerd door twee engelen, op neogotische houten sokkels.

• Huise, Pastorie Lozer, Liber Memorialis.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen