Huis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Tekst van Architectenwoning Jean-Laurent Hasse (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7414)

Enkelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gedateerd 1880 in cartouche; drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (bitumen, nok parallel aan de straat), monumentale dakkapel met voluten en topstuk.

Brede bakstenen lijstgevel met witgeschilderde speklagen en sokkel van arduin. Geaccentueerde middentravee met driezijdige erker: ranke deelzuiltjes onder geprofileerde lijst, boogvelden en leien dak, waarop ijzeren balkon van de derde bouwlaag.

Langwerpige cartouches met wortelmotief als voortzetting van consoles onder geprofileerde kroonlijst. Rechthoekige vensters in omlopende omlijsting met uitgewerkte hoekstenen en ontlastingsboog met sleutel. Deur en één benedenvenster in monumentale omlijsting overgaand in puilijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita