Doorgang naar elf achterhuizen

Tekst van Beluik met elf arbeidershuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7382)

Doorgang naar elf achterhuizen gegroepeerd rondom een rechthoekig, met hekwerk afgesloten tuintje. Enkelhuisjes van twee traveeƫn en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak (bitumen), uit het vierde kwart 19de eeuw, volgens repeterend schema.

Bakstenen lijstgevels op hoge beschilderde plint. Segmentbogige muuropeningen van verschillende hoogten, op de begane grond geaccentueerd door een doorlopende bakstenen lijst; deuren met dagkanten van beschilderde hardsteen, de vensters met dito onderdorpel en aanzetstenen. Gevelafsluiting met een kleurige tegelfries.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita