Zesenzestig identieke huizen

Tekst van Noodwoningen Noordschippersdok (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7380)

Geheel van zesenzestig werkmanswoningen gekoppeld tot twee parallelle reeksen, ongeveer halverwege gekruist door de Twee Netenstraat. Opgetrokken in 1920 als noodwoningen. In spiegelbeeld gebouwde enkelhuizen van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat) met grote dakkapel. Bakstenen gevel met rechthoekig venster en deur onder doorlopende witgeschilderde band.

• P.S. 1987: Bewoners Noordschippersdok protesteren tegen verkrotting, Gazet van Antwerpen, 21 mei, 27.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita