Neorococo herenhuis

Tekst van Herenhuis in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7377)

Herenhuis met onregelmatige opbouw in neorococostijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel met parement van witte natuursteen. Venstertravee met licht gebogen erker op de begane grond; imposant bel-etagebalkon met voluutconsoles, sierlijke smeedijzeren leuning en korfboogvormig deurvenster in zware rocailleomlijsting. Flankerende deurtravee, respectievelijk met rond- en spiegelboogpoort, laatstgenoemde met gelobt bovenlicht, beide in zware geprofileerde neorococo-omlijsting; bewerkte houten vleugeldeuren met prachtig smeedwerk voor de bovenlichten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita