Eclectisch burgerhuis

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7376)

Enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen op verhoogde begane grond; eclectische stijl naar ontwerp van E.J. Tyck, van 1890. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel; plastisch uitgewerkt neoclassicistisch getint decor met diamantkoppen, pilasters met Ionisch en Korinthisch kapiteel en houten kroonlijst op consoles, alternerend met schijfpanelen in het fries, klossen en tandlijst. Markerende balkons van tweede en derde bouwlaag, onderling verbonden door Ionische zuilen. Rechthoekige muuropeningen. Souterrain verbouwd tot garage.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita