Rijbebouwing van drie burgerhuizen

Tekst van Geheel van drie eclectische burgerhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7374)

Symmetrisch uitgewerkte rijbebouwing van drie enkelhuizen in eclectische stijl uit het laatste kwart van de 19de eeuw, elk van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder mansardedak (leien, bitumen) met dakkapellen in neoclassicistische omlijsting. Lijstgevels van bak- en natuursteen op verhoogde begane grond met arduinen sokkel en keldervensters. Begane grond met geblokt parement van natuursteen. Bovenbouw met erker (nummer 5) en balkons, laatstgenoemde in klassieke entablementen met geringde zuilen en frontons. Markerende gekorniste lijsten per verdieping vermeerderd met panelen of balustrades van de aansluitende borstweringen. Gevelafsluiting met tegelfries (nummers 3 en 7) onder houten kroonlijst op langgerokken consoles. Rechthoekige en steekboogvormige muuropeningen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita