Twee identieke burgerhuizen

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7370)

Twee identieke woningen van twee traveeƫn en drie bouwlagen, te dateren circa 1900. Bepleisterde, beschilderde lijstgevels op hoge arduinen sokkel met keldergat, kordons en paneel met guirlande.

Begane grond geritmeerd door schijnvoegen, bovenverdieping door gekorniste kordons en kolossale pilasters met festoenen van stuc. Gevelafsluiting met bewerkt panelenfries onder houten kroonlijst op modillons en tandlijst. Venstertravee met korfboogvensters in geprofileerde omlijsting en engelenkopsleutel op de derde bouwlaag; ondiepe balkons met gebogen, ijzeren art nouveau-leuning.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita