Molen De Korenbloem en molenaarswoning

Het ontstaan van een windmolen op deze plaats dateert van 1804. De huidige molen dateert waarschijnlijk uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Buiten bedrijf vanaf 1940. Vervallen, conische bakstenen beltmolen van het bovenkruierstype, van drie bouwlagen. De kap is verdwenen. Voorheen bepleisterd, thans vrijwel volledig begroeid. Getoogde muuropeningen.

Alleenstaande woning van het dubbelhuistype, drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak. Eind 19de of begin 20ste eeuw. Bakstenen gebouw met gecementeerde voorgevel en rechthoekige muuropeningen.

• S.N. s.d.: Bokkerijderspad, uitgave V.V.V.-Kinrooi.
  • VAN DOORSLAER B. 1996: Met de stroom mee of tegen de wind in? Molens in Limburg, Borgloon, 24.