Burgerhuis in art-nouveaustijl

Tekst van Burgerhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7307)

Dubbelhuis van vier bouwlagen met wisselende travee-indeling onder plat dak, sierlijke art nouveau mogelijk van 1912 (zie niet éénvormig uitgevoerde bouwaanvraag). Natuurstenen lijstgevel met verhoogde begane grond en licht uitspringend rechter deel. Arduinen sokkel met rechthoekige keldervensters, geprofileerde puilijst, gestileerde art-nouveaumotieven en smeedijzerwerk, houten kroonlijst. Diverse muuropeningen onder waterlijstjes, onder meer merkwaardige ovale vensters in eerste travee, originele en stijlvolle roedeverdeling. Oorspronkelijke getoogde deur met ovale glaspartij en prachtig houtsnijwerk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita