Tekst van Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7294)

Nummer 106. Enkelhuis in art nouveau naar ontwerp van Lauwens (opschrift), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen en mansardeverdieping. Bredere travee, op derde bouwlaag ontkoppeld tot twee traveeën, hoger opgaand met gebogen afgesloten dakvenster met smeedijzeren leuning, aflijnende lisenen met gestileerde topstukken. Gelijkvloerse verdieping met natuurstenen parement, drielichtvenster waarvan geornamenteerde tussenstijlen overgaan in consoles van balkon met smeedijzeren leuning, eveneens gekoppeld balkonvenster. Voorts rondboog- (dakverdieping) en schouderboogvensters op afzonderlijke lekdrempeltjes. Verhoogde ingangstravee, gebogen deur met bovenlicht in rijk uitgewerkte omlijsting met maskerkop.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita