Pastorie Sint-Laurentiusparochie

Tekst van Pastorie Sint-Laurentiusparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7275)

Vrijstaand neoclassicistisch gebouw met ommuurd voortuintje, grenzend aan de oostzijde van de kerk. Bepleisterd en beschilderd dubbelhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder schilddak (leien), van 1824-25 naar ontwerp van P. Bourla. Arduinen puilijst, hoofdgestel met geprofileerde lijst en houten kroonlijst op klossen. Hoeken en deurtravee gemarkeerd door pilasters. Eenvoudige rechthoekige vensters, rondboogdeur met gegroefde sluitsteen onder gebroken kroonlijst op vierkante arduinen consoles.

• S.n. 1964: Een eeuw openbare werken te Antwerpen 1863-1963, Gedenkboek en catalogus, Antwerpen, 31.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita