Burgerhuis

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen in neorégence- en art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7269)

Nummer 71. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak, opklimmend tot begin 20ste eeuw, volgens inscriptie naar ontwerp van Lauwens. Natuurstenen lijstgevel met sober, neorococo getint decor. Hoger opgaande middentravee met gekoppelde rondboogvensters en gebogen afsluiting met maskerkop. Horizontale ritmering door middel van doorlopende lekdrempels en kordons, centraal balkon met ijzeren leuning en kroonlijst op gegroefde consoles. Segment- en spiegelboogvensters met bewerkte sleutels.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita