Neoclassicistisch hoekpand

Tekst van Neoclassicistisch winkelhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7267)

Hoekpand met Van Trierstraat nummer 56, van twee, een afgeschuinde hoek- en drie traveeƫn onder afgewolfd pannen zadeldak (nokrichting loodrecht op de Markgravelei), in neoclassicistische stijl, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel geritmeerd door lisenen, imitatievoegen, doorlopende lekdrempels en kordons. Houten kroonlijst op klossen, afgeschuinde hoektravee met afsluitend driehoekig fronton en balkon op de tweede verdieping. Rechthoekige muuropeningen, winkelpui, hoektravee met schouderboogdeur onder halfrond bovenlicht.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita