Windmolen

Windmolen, in 1937 opgericht op dak van een ontspanningsgelegenheid. Gesloten houten standaardmolen van 1787 afkomstig van Kwaadmechelen. Bij verbouwingswerken naar ontwerp van R. Braem in 1973-75 werd de molen gerestaureerd en werden wieken, kruisbalken, schoren, afzet, balken, trap, staart en kruiwerk vernieuwd.

• HOLEMANS H. en LEMMENS P.J. 1982: Molens van de Voorkempen en van Groot-Antwerpen, Nieuwkerken, 13.
  • STRAUVEN F. 1983: Renaat Braem. De dialectische avonturen van een Vlaams functionalist, Brussel, 226.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita