Neoclassicistische enkelhuizen (54-56, 60-64, 70-72, 78)

Tekst van Gevarieerde huizenrij van Ernest Dieltiëns (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7218)

Enkelhuizen van twee à drie traveeën en twee bouwlagen in neoclassicistische stijl, uit de vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels verhoogd met lijsten, kordons, (geornamenteerde) panelen en rondboogvelden, decoratief stucwerk zoals festoenen en cartouches. Rechthoekige muuropeningen, op hoofdverdieping soms bekroond door driehoekig of gebogen fronton op voluutconsoles. Nummers 60 en 72 met centraal balkon op zware consoles; nummers 72 en 78 met drielicht- en gegroefde deelzuiltjes op de bovenverdieping. Nummers 60 en 76 deels verbouwd.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita